Tűzeset a magyar baromfifeldolgozónál: fontos részletek láttak napvilágot

Tűzeset a magyar baromfifeldolgozónál: fontos részletek láttak napvilágot

agrarszektor.hu
A múlt heti tűzesetet követően már ismét zajlik a termelés a Hungerit vágóhídján. A helyreállítási és takarítási munkákat követően a dolgozók biztonságos környezetben kezdhették meg újra a munkát.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. szentesi, központi telephelyén 2022. április 18-án este tűz ütött ki az elsődleges baromfifeldolgozó csomagoló üzemi részén - írják közleményükben. A tűz az üzemrész központi elektromosvezérlő helyiségéből indult ki, de azt a kiérkező hivatásos tűzoltó és a vállalat saját tűzoltó egységei néhány órán belül elfojtották, személyi sérülés nem történt.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, rosszabbul is alakulhatott volna ez a történet. Az eset után a teljes üzemrészt átvizsgálták a szakemberek, és megállapították, hogy a tüzet egy elektromos szikra okozta, emberi mulasztás nem történt. A hivatalos vizsgálatok lezárása és a hatósági engedély után azonnal megkezdtük a helyreállítási és a takarítási munkálatokat. Számunkra munkatársaink biztonsága a legfontosabb, ezért csakis a biztonságos munkavégzés feltételeinek garantálását követően térhettek vissza és kezdhették meg a munkát kollégáink az üzemrészben. Természetesen vannak még teendőink, de ezek dolgozóink biztonságát és a termelést nem befolyásolják

 - mondta el Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója. Az érintett üzemrész már közel teljes kapacitással működik, a partnerek kiszolgálásában nincs fennakadás.

A Hungerit Magyarország egyik legnagyobb baromfifeldolgozó vállalata, mely több mint 1.600 főt foglalkoztat. A szentesi üzemben készülnek többek közt a népszerű, magas minőséget képviselő Valdor termékek is, melyeket családok százezrei fogyasztanak itthon és a világ számos pontján egyaránt.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Rosta Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?