Óriási rekord a Balatonon: ki nem találnád, mekkora pontyot fogtak

Óriási rekord a Balatonon: ki nem találnád, mekkora pontyot fogtak

agrarszektor.hu
2024. április 21-én vette kezdetét a 140 óráig zajló X. Balaton Carp Cup (IBCC), a világ legnagyobb pontyfogó versenye. A nemzetközi megmérettetés negyedik napján megdőlt a hivatalos balatoni pontyrekord és egyben versenyrekord is született.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Múlt hét vasárnapján indult a 10. alkalommal megrendezett nemzetközi pontyfogó verseny (IBCC) a Balatonon. Már az esemény megkezdése előtt bizakodtak a horgászok, hogy a kedvező időjárási előrejelzések miatt arra is sor kerülhet, hogy megdől a hivatalos balatoni pontyrekord - olvasható a Pecaverzum oldalán. A résztvevőknek pedig nem kellett csalódniuk: április 24-én, szerdán délután egy akkora ponty került elő a Balatonból, mint még soha. 

A siófoki Aranyparton, a Takács Csaba, Hundzsa Ferenc és Kecskeméti Zoltán alkotta Aqvarius Team egy 35,625 kilogrammos tőpontyot fogott 16 óra 52 perckor - jelentették be a szervezők. A halat ténylegesen Hundzsa Ferenc fogta ki. A horgász elmondása alapján a hal lassú húzós kapással jelentkezett a 470 méterre bejuttatott végszereléken felkínált 2 darab, 24 milliméteres, rákos-májas bojlira. A fárasztás megközelítőleg 20 percig tartott

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?