Így lehetsz te is "sztárborász" - Egy liter bor 95 forintból?

agrarszektor.hu
Huszonegy nap alatt bárki előállíthat otthon huszonegy liter vörösbort - legalábbis ezt ígéri egy lengyel cég bio vörösbornak nevezett készlete, amelyet az agrárszektor.hu szerkesztősége most fedezett fel a Tescóban. Elvileg csak egy kis cukrot és vizet kell hozzáadni a csomagban lévő koncentrátumhoz, és "szezonon kívül" is bármikor készíthetünk ilyen házibort. Remélhetőleg azonban senki nem gondolja komolyan, hogy az így előállított "műboroknak" bármilyen közük is lehet a minőséghez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mindössze 1995 forintért forgalmazza a Tesco egy lengyel cég "bio vörösbornak" nevezett készletét, amely a tájékoztató szerint alkalmas arra, hogy azzal valaki házilag különösebb ismeretek és szakértelem nélkül bort állítson elő. A Biowin nevű társaság készlete természetes szőlőkoncentrátumot és erjedéshez szükséges élesztőt is tartalmaz, amelyhez a felhasználóknak tulajdonképpen már csak cukrot és vizet kell hozzáadniuk.

A csomagoláson is látható felirat szerint a doboz tartalmából 21 nap alatt 21 liter bort lehet készíteni, így az 1995 forintos készlettel egy liter bor önköltsége - nem számítva a cukor árát - nagyjából 95 forint lehet. Mindezt úgy, hogy bárki függetlenítheti magát a szürettől, vagyis saját borát tulajdonképpen bármikor "megcsinálhatja".

Nem lehet kétséges azonban, milyen "minőségre" számíthat, aki ilyen bor elkészítésére adja a fejét. Elég csak belegondolni, milyen komoly tudásra, tapasztalatra és technológiára van szükség ahhoz, hogy a profi pincészetek, vagy akár a hobbiként, de elhivatottan borászkodók jó borokat állíthassanak elő.

Ezért finoman szólva is meggondolatlan vállalkozásnak tűnik, ha valaki a tescós-készletes technológiával akarna "sztárborásszá" válni. Ha mégis bárki ezzel megpróbálkozna, ne lepődjön meg, ha ihatatlan műborokat kostól majd a háromhetes procedúra végén.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?