Újabb díjeső! - Verhetetlenek a magyar pálinkák

agrarszektor.hu
A tuzséri pálinka manufaktúra jonatánalma-pálinkáját választották a IV. pálinka-világkupa győztesévé a gyulai pálinkafesztiválon. Békés megye pálinkája címet egy sajmeggy párlat szerezte meg. Az idei versenyre több mint 500 pálinkát neveztek be.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egy jonatánalma-pálinkával nyerte meg a tuzséri pálinka manufaktúra a közelmúltbeli gyulai pálinkafesztivál IV. pálinka világkupáját - közölte az MTI-vel Lovász Sándor főszervező. A manufaktúra - amelyet a tuzséri Gyümölcspárlat Bt. üzemeltet - a főzdék összetett versenyét is megnyerte. Második helyen a Mátyás Pálinkaház, a harmadikon pedig a Bolyhos és Fiai Bt. végzett. A legeredményesebb bérfőzde címet a Trixon-B Kft. érdemelte ki.

Az idén tizenhatodik alkalommal megrendezett fesztiválon a "legjobb hagyományos, erős pálinka" címet Váli János irsai-ászár törkölypálinkája kapta, aki a legeredményesebb bérfőzető elismerést is megszerezte. A legjobb magánfőzött párlatnak Gyenesei István feketerigó-ágyas feketeribiszke pálinkáját választották és ő érdemelte ki a legeredményesebb magánfőző címet is.

A Békés megye pálinkája címet az Éden-tó Szeszfőzde Bt. sajmeggy pálinkája szerezte meg. A kereskedelmi forgalomban ez a pálinka egy évig viselheti majd a palackján a címet.

A versenyre idén 511 pálinkát neveztek be, Magyarország mellett Örményországból, Romániából, Szerbiából, Abháziából és Szlovákiából is érkeztek minták. A külföldi nevezők közül a szakmai zsűri Románia legjobb párlatának Dezső Tibor és Füstös Imre muskotály szőlő borpárlatát választotta. Szerbia legjobb gyümölcspárlata a versenyen a Dibonis Distillery ágyas almája lett, amely a tavalyi évhez hasonlóan az összetett verseny győztese címet is elnyerte. Szlovákia legeredményesebb versenyzője Karol Alexa lett.

A magyar pálinkák nagyon jól szerepeltek a közelmúltban megrendezett ausztriai Destillátán is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?