Ennyit ér Csányi Sándor hatalmas agrárbirodalma

agrarszektor.hu
Összesen 87,5 milliárd forintra becsüli a Forbes magazin a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató agrárérdekeltségeit tömörítő Bonafarm Csoport értékét. A magazin szerint ezzel a Csányi-család a második helyet foglalja el a jászberényi Kasza-család mögött a legnagyobb magyarországi családi vállalkozásokról készített listán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Bonafarmot - 87,5 milliárd forintos becsült értékkel - a legnagyobb mezőgazdasági, illetve élelmiszeripari cégnek tartja a Forbes. A cégcsoportot - amely többek között a Sole-Mizo, a Herz és a Pick márkák tulajdonosa - a magazin szerint Csányi Sándor fia, Csányi Attila irányítja. Az orosz embargó ugyan hátrányosan érintette a cégcsoportot, de agrártámogatásokból így is bőven kijutott még tavaly is a cégcsoportnak.

A lap úgy tudja, Csányi Sándor további akvizíciókra készül. Mint ismert, a bankvezér már a közeljövőben megszerezheti a legnagyobb hazai agrárintegrátor, a nádudvari KITE Zrt. többségi tulajdonát, ha a versenyhivatal jóváhagyja az ügyletet. A KITE tavaly több mint 230 milliárd forintos forgalmat bonyolított le, és értéke több tízmilliárd forintra tehető.

A Forbes szerint mindenestre ma a Csányi-család a második helyre szorul a jászberényi Kasza-csakád mögött a legnagyobb hazai családi vállalkozásokról készített listán. A Kasza-család feje Kasza Lajos és unokatestvére, Kasza János éppen 25 évvel ezelőtt indította el akkumulátorgyártó és műanyagfröccsöntő családi vállalkozását - közölte az MTI.

A 90,6 milliárdos értékre tartott Jász-Plasztik Kft. mára több mint 2700 embernek ad munkát, és olyan cégek beszállítója, mint a Samsung, a Volkswagen vagy az Electrolux. Kasza Lajos személyes vagyonával is ott van a leggazdagabbak között, a Forbes tavaly novemberi, a leggazdagabb magyarokat felsoroló listáján a 8. helyre került.

Ma már szingapúri központtal irányítja családi vállalkozásból kinőtt vállalatát Felcsuti Zsolt. A fém- és műanyagipari termékek gyártására szakosodott vállalat termékei mára meghódították a világ barkácsáruházait. A Felcsuti-portfolió a Forbes becslése szerint 69,5 milliárdot ér.

A nyírkércsi-kisvárdaiMaster Good, amelynek operatív irányítását fiainak adta át Bárány László, 49,1 milliárdos értékűre becsült családi baromfitenyésztő vállalatával az ötödik helyet szerezte meg a listán.

A listán mások mellett az édesiparról az ingatlanfejlesztésre átnyergelő Futó-család, az Unicummal világhírűvé lett Zwack-család, a Béres Gyógyszergyár mögött álló Béres-család is helyet kapott - olvasható az összefoglalóban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?