Itt a nagy siker - Magyar film tarolt a fesztiválon

agrarszektor.hu
Egy magyar film kapta a 31. Agrofilm nagydíját, de a Globál menü című alkotás mellett a német Guardians of Potato (A burgonya őrzői) című filmet is díjazták. A nemzetközi filmfesztiválon 5 nap alatt 30 filmet vetítettek Nyitrán és más helyszíneken. A mezőgazdasági témákat boncolgató alkotások a legújabb élelmiszer-ipari trendeket és globális kérdéseket mutatták be a nézőknek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A magyar Globál menü című filmet jutalmazták a 31. nemzetközi Agrofilm nagydíjával - közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). A magyar alkotás mellett a német Guardians of Potato című filmet is díjazták, ez utóbbi produkció Osiris-díjat kapott.

Az Agrofilm egy olyan nemzetközi filmfesztivál, amely megpróbálja a mezőgazdasági témákat érthetővé és főleg szórakoztatóvá tenni. A nézők így megismerhetik a legújabb élelmiszeripari trendeket és globális kérdéseket, például a klímaváltozás hatásait, földfoglalást, a természeti erőforrásaink csökkenését.

Hogyan leszünk képesek élelmezni 9 milliárd embert 2030-ban?
A díjnyertes Globál menüt Novák Tamás rendezte. A film középpontjában a világ élelmezési problémái állnak.

A fesztivált Nyitrán rendezte meg a Szlovák Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium, a Nyitrai Országos Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Centrum és a FAO. Idén az Agrofilm 5 napján 30 filmet vetítettek, a műsorra tűzött alkotásokat csaknem 100 beküldött pályázatból választották ki.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?