Pulykapiaci harc: gőzerővel terjeszkedik a Gallfood

agrarszektor.hu
Tatán épít vágó és húsfeldolgozó üzemet, illetve hűtőházat a kecskeméti Gallfood Pulykafeldolgozó és Értékesítő Kft. A beruházáshoz a társaság négyhektáros területet vásárolt a Tatai Ipari Parkban. A Gallfood a szarvasi Gallicoop Zrt.-vel vív küzdelmet a piacvezető pozícióért, amelyet ma az utóbbi vállalat tölt be.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az ötmilliárd forintos beruházás megközelítőleg 350 embernek biztosít munkát, az új üzemben a tervek szerint 2017-ben indul el a termelés - jelentette be Borsos Ferencné, a Gallfood elnök-igazgatója. A létesítmény alapterülete eléri a 15 ezer négyzetmétert és Magyarország legkorszerűbb üzeme lesz. A vállalat pulykatenyésztő telepei Győr-Moson-Sopron, Vas illetve Komárom-Esztergom megyében működnek, ezért a társaság úgy döntött, hogy ezek közelében szeretné felépíteni új telephelyét.

A Gallfood Kft. Magyarország második legnagyobb pulykafeldolgozójának számít a piacvezető szarvasi Gallicoop Zrt. mögött. A Gallfood két üzemében, Kecskeméten és Pacsán évente 2,5 millió pulykát dolgoznak fel.

A társaság által közzétett beszámolók szerint árbevételük 2013-ban elérte a 15 milliárd forintot, ebből 8 milliárd exportból származott. Jelentősebb külföldi piacaik Ausztria, Németország, Olaszország, Románia, Svájc és Szlovákia. A vállalat 2013-ban 544 dolgozót foglalkoztatott teljes munkaidőben - közölte az MTI.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?