Nem szigorú, hanem enyhe büntetést kapott a fagyállós gazda

agrarszektor.hu
Mégsem kér enyhébb büntetést az ügyészség arra a borosgazdára, aki fagyállót kevert borába, mert észrevette, hogy meglopják. Eléggé ritka eset, hogy a vádat képviselő ügyészség kérjen enyhítést egy ügyben, nemrég mégis ez történt az első fokon kiszabott, hétéves börtönbüntetés után. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azonban visszavonta a vádat képviselő ügyészek enyhítésre irányuló fellebbezését, mert a szervezet szerint még hét évnél is szigorúbb büntetést kellett volna kiszabni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Felülbírálta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azt a fellebbezést, amelyet korábban az ügyészség jelentett be az emberölésért első fokon hét év börtönre ítélt vácszentlászlói borosgazda ügyében - írja a Népszabadság. Az ügyészség - szinte példátlan módon - azért jelentett be enyhítést a vádlott javára, mert úgy ítélte meg, hogy az ítélet túlságosan szigorú. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azonban most visszavonta a fellebbezést, mert a szervezet szerint nem enyhébb, hanem még szigorúbb büntetést kellett volna kiszabni.

A vád szerint 2013-ban a gazda észrevette, hogy dézsmálják a borát. Elhatározta, hogy megleckézteti a tolvajt, ezért fagyállót kevert meggyborába. A tolvaj ismét lopott a borból, és ismerőseinek is adott belőle. A fagyállótól ketten enyhe etilén-glikol-mérgezést kaptak. a bort ellopó fiatalember viszont - akiről kiderült, hogy a meggybor után dizájnerdrogot is fogyasztott - súlyos mérgezéssel került kórházba, és pár nap múlva heveny veseelégtelenségben meghalt.

A törvényszék a férfit több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek, és első fokon hét év börtönre ítélte. A fellebviteli főügyészség szerint viszont kétszeresen minősített emberölés kísérletéért hét évnél jóval szigorúbb börtönbüntetést kellett volna kiszabni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?