Menthetetlen a Sikér Zrt. - Indul a felszámolás

agrarszektor.hu
Megszüntette a csődeljárást a bíróság, miután a februárban fizetési haladékot kérő Sikér Malomipari Zrt.-nek nem sikerült megállapodnia a hitelezőivel. Ez azt jelenti, hogy a tízmilliárd forint feletti éves forgalmával az öt legnagyobb piaci szereplő között szereplő tatabányai cég ellen megindulhat a felszámolási eljárás - írja a Világgazdaság.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A felszámolás abból a szempontból meglepő, hogy korábban megbízható cég hírében állt a Sikér, az utóbbi években jelentősen növelte a forgalmát, és 2013-ban még 43,5 millió forintos osztalékot is tudott fizetni. 2014-ben pedig több mint 90 milliós nyereséget ért el, és technológiai fejlesztéseket is megvalósított az elmúlt években.

Hasonló témákról az augusztus 12-ei Kelet-magyarországi Agrárfórumon hallhat. Szó lesz többek között a hazai élelmiszeripar fejlesztési lehetőségeiről, az ágazat számára előirányzott GINOP forrásokról és az uniós pályázati dömpingről is. Nemcsak szakmai program hanem kiváló kapcsolatépítési lehetőségek és egyedülálló attrakciók is várják: versenytraktorok, traktorhúzó verseny, 3 napos agrárexpó, traktorkarnevál. Kattintson a részletes programért és jelentkezzen azonnal!


A vállalkozás sorsát a Széchenyi Bank bedőlése, a finanszírozó bankok és hitelbiztosítók visszalépése, a Gazdasági Versenyhivatal által kiszabott, több mint 300 milliós kartellbírság és az ágazatban kibontakozott, egyre élesebb verseny pecsételte meg - derült ki Blázsik Ferenc főtulajdonos februári nyilatkozataiból. A cégnek ugyancsak komoly problémát jelentett a Széchenyi Bank csődje is, mert az onnan jóváhagyott hitelekből kezdték meg szekszárdi üzemük felújítását. A bankcsőd éppen akkor vont el forrásokat a cégtől, amikor a beruházást a pályázatok miatt már nem lehetett felfüggeszteni - mondta a tulajdonos egy februári nyilatkozatában.

A lap megkeresésére a Likvid-B Csődmenedzser és Felszámoló Kft. vagyonfelügyelője, Pekk Antal elmondta, hogy a Sikér már nem végez tevékenységet, a hitelezők számáról és a rendezendő adósságról azonban nem nyilatkozott. A Napi Gazdaság egy korábbi közlése szerint a cégnek 50-80 hitelezővel kellett volna egyezségre jutnia, és a 2014-es mérleg alapján mintegy 7 milliárd forint adósság sorsát kell rendezni, legalábbis a kötelezettségállomány ennyire rúgott az év végén.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?