Teljes egészében Csányié lett a nagy mohácsi vágóhíd

agrarszektor.hu
Teljes egészében Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonába került az új mohácsi vágóhidat működtető MCS Vágóhíd Zrt. A cégbíróság június elején jegyezte be az MCS új tulajdonosaként a budapesti székhelyű, tavasszal alapított Pick Vágóhíd Kft.-t, amely Csányi Sándor kizárólagos tulajdonában áll.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Agrárérdekeltségeihez csatolta Csányi Sándor a tavaly megépült és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében idén áprilisban felavatott új nagy mohácsi vágóhidat. Június eleji cégnyilvántartási adatok szerint a vágóhidat működtető MCS Vágóhíd Zrt. új tulajdonosa a budapesti székhelyű Pick Vágóhíd Holding Kft. lett, amely március végi dátummal alakult meg három millió forintos jegyzett tőkével, és Csányi Sándor kizárólagos tulajdonába tartozik.

Az agrárszektor.hu információi szerint Csányi Sándor a 2,5 milliárd forintos jegyzett tőkéjű MCS-t több lépcsőben vásárolta meg a budapesti Home 2000 Vagyonkezelő Kft.-től, amely Nagy György ingatlanbefektető érdekeltségében áll. A bankvezér idén tavasszal előbb a budapesti Cloudville Kft.-t hozta létre, amely a szintén budapesti Burnsville Kft. tulajdonosa lett. Az MCS Zrt.-t a Home Kft.-től közvetlenül a Brunsville szerezte meg, amely később Pick Vágóhíd Holding Kft.-vé alakult át. A szintén Csányi-érdekeltségű Bonafarm Csoport az agrárszektor.hu-val azt közölte, hogy a Cloudville és a Burnsville bevonására az ügylet finanszírozásának egyszerűsítése miatt volt szükség.

A tranzakció tulajdonképpen a vágóhíd visszavételét jelentette, mivel az építkezés 2014-es megkezdésekor a Bonafarm Csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. szakmai tulajdonosa volt a vágóhídi beruházást végző cégnek. Később azonban a Pick kilépett, és az építkezést a Home hajtotta végre, amely azonban a Pickkel stratégiai együttműködési megállapodást kötött. Ezt váltotta most fel Csányi Sándor tényleges tulajdonszerzése, miközben Nagy György az MCS Zrt.-ből kiszállt.

Az MCS Zrt. vezérigazgatói posztját Pókos Gergely tölti be, aki a Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyettese is. A cég hét fős igazgatóságában Pókos mellett Nagy Endre, Sutka László, Csányi Attila, Éder Tamás, Ádám János és Gerbrant Redmer de Boer kapott helyet. Nagy Endre a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója, Sutka László a Pick Szeged Zrt. beruházási projektvezetője, Csányi Attila a Bonafarm Zrt. vezérigazgatója, Éder Tamás a Bonafarm Csoport vállalati kapcsolatok igazgatója, Ádám János a Bóly Zrt. és a Dalmand Zrt. vezérigazgatója, míg Gerbrant Redmer de Boer a Sole-Mizo Zrt. vezérigazgatója.

Az új vágóhíd 21 milliárd forintos beruházással készült el, és egy műszakban egymillió sertés feldolgozására lesz képes évente. A sertéseket jórészt a Bonafarm termelési integrációjában kívánják előállítani. A csoport szerint a vágóhíd ma Magyarország második legnagyobb húsipari üzemének számít az olasz tulajdonú kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. mögött.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?