Rajtol a Coop Rally: középpontban a magyar élelmiszerek

agrarszektor.hu
A korábbi évekhez hasonlóan idén is elstartol a Coop Rally, immár a 13. alkalommal. A szeptemberi autóverseny mezőnye idén Nyugat-Magyarország régiójába látogat el, középpontban pedig a magyar élelmiszerek, azok versenyképessége, valamint a hazai gyártás megtartása és fejlesztése lesznek. A rendezvény célja egyúttal az is, hogy bemutassa azt, hogy a hazai élelmiszeripar hogyan tud reagálni a folyamatosan változó fogyasztói igényekre. Az esemény médiatámogatója a Portfolio Csoport.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Coop Hungary Zrt. továbbra is a magyar piac stabil szereplője, törzsvásárlói rendszerükbe egyre több bolt kerül bevonásra, így vásárlói számban is folyamtos növekedésre képes az áruházlánc - mondta Tóth Géza, a Coop Hungary Zrt. vezérigazgatója a Coop Rally nyitó sajtótájékoztatóján. A magyar termékek egyre népszerűbbek a hazai vevők körében, a fogyasztók pedig egyre nagyobb arányban keresik őket. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

Pekó László, a Coop Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke kitért a kerskedelmi lánc országos társadalmi felelősségvállalási programjaira is. A Coop 1996 óta támogatja a Magyar Olimpiai Csapatot, 2017-ben pedig a következő olimpiai ciklusra is meghosszabbította együttműködését a Magyar Olimpiai Bizottsággal. A Coop Segély Alapítvány 2010 óta több mint 130 millió forint értékű, csaknem 300 tonna élemiszer adománnyal segített több mint 25 ezer különleges ellátást igénylő gyermeket - tette hozzá az elnök. 

Idén több mint 100 cég, 300 résztvevővel vesz részt a 13. Coop Rally 8 állomásán, a mezőny pedig közel 750 kilométert tesz majd meg. A verseny ezúttal Magyarország nyugati régiójának gyártói és forgalmazói központjait érinti majd.

Nem csak a Coop Rally-n, de az élelmiszerek piacán is verseny van - hangsúlyozta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Az élelmiszeripar a második legnagyobb foglalkoztató, az ágazat nyeresége pedig több mint a duplájára emelkedett az elmúlt öt évben. A magyar élelmiszeriparban évről évre nő a versenyképesség, valamint a feldolgozottság mértéke is. A vásárlók egyre jobban odafigyelnek az élelmiszerek eredetére, főleg a tej-és hústermékek esetén, ahol a legnagyobb mennyiségben találhatóak meg a magyar termékek - közölte Zsigó.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?