Taroltak a magyar borok Lengyelországban: ezek voltak a kedvencek

agrarszektor.hu
Február 26-án, második alkalommal szervezte meg a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa lengyel üzleti borbemutatóját. A kereskedők, újságírók és gasztronómiai szakértők részvételével lezajlott borbemutatón 30 magyar, az Országos Borversenyen díjnyertes pincészet mutatkozott be. Az érdeklődő szakemberek három mesterkurzuson mélyíthették el ismereteiket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Varsó központjában megrendezett eseményen magyar részről 30 borászat, lengyel részről több, mint 200 fős, kizárólag üzleti közönség vett részt. Fokozott érdeklődés mutatkozott a három tematikus mesterkurzus iránt: a lengyel szakemberek az illatos és hungarikum fehérborok, a Kékfrankos rozék és vörösborok, valamint az ünnepi alkalmak borainak (desszertborok és pezsgők) világát ismerhették meg. A rendezvényen a borászok a lengyel borkereskedőkkel közvetlenül tárgyalhattak - írja közleményében a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Lengyelország kiemelt jelentőséggel bír a magyar borexport szempontjából: 2018-ban az érték alapján az 5. helyet foglalta el. Az itt értékesített magyar borok ára mintegy 60 százalékkal magasabb az átlagos exportárnál. 2018. első 10 hónapjában a teljes magyar borexporton belül a lengyel kivitel 2,2 millió liter volt.

Tomasz Prange-Barczynski, a lengyel borszakújságírók szövetségének elnöke elmondta, hogy a visszajelzések alapján nagy perspektívát lát az illatos magyar fehérborokban. A lengyelek most kezdik felfedezni a magyar sikerfajtákat, mint az Irsai Olivért és a Cserszegi fűszerest - tette hozzá. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?