Óriási siker: két magyar borászat is felkerült a nívós világranglistára

Óriási siker: két magyar borászat is felkerült a nívós világranglistára

agrarszektor.hu
Az angol William Reed médiavállalat minden évben elkészíti a világ 100 legjobb borászatának listáját. 2023-ban két magyar borászat is felkerült erre a rangos listára.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ahogy minden évben, www.worldsbestvineyards.com 2023-ban is közzétette a világ 100 legjobb borászatának listáját. A World's Best Vineyards díjat az angol William Reed médiavállalat alapította 2019-ben. A Földet huszonkét régióra osztva, harminchat megbízott szakembertől hétpontos listát kérnek, ami alapján kialakítják a száz legjobbnak tartott borászat sorrendjét. A 100 legjobb borászat kiválasztásában közel 800 szakember működik közre, köztük Master of Wine-ok, sommelier-k, borszakírók, borkereskedők - olvasható a Vince.hu oldalán.

Magyar borászat először 2021-ben került fel a listára. A tokaji Szepsy Pincészet akkor a 62. helyen debütált. 2022-ben a szakemberek értékelése alapján nem került be magyar a legjobb 100 közé, idén viszont kettő is, ráadásul mindketten a mezőny első felében végeztek. Az immár duplázó Szepsy Pincészet a 35., a szintén tokaji Disznókő pedig a 45. helyet szerezte meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?