2017. február 25. szombat Géza

Hírek - Élelmiszerpiac

Mostantól sokkal jobb minőségű lesz a kenyér

Módosult a Magyar élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló rendelet, amely kitér a sütőipari termékek szabályozására is. A Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerint jobb minőségű kenyerek és pékáruk készülhetnek.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Új szabályok vonatkoznak a kenyerek összetételére és fajtáira, bővült a védett termékek listája – áll az FM közleményében. Az új előírás 15 kenyér esetében szabályozza az összetételt. Az összetevők közé bekerültek a magas vitamin-, fehérje- és rosttartalmú álgabonák.

Az élelmiszerkönyv felsorolja a védett elnevezésű termékeket, például a tejes tésztából készült péksüteményeket, a leveles tésztából készült finom pékárukat. A rendelet értelmében a védett elnevezéseket csak akkor lehet használni, ha a termékek megfelelnek az élelmiszerkönyvben rögzített követelményeknek - mutat rá a közlemény.

A módosítás támogatja a jó minőségű pékáruk elterjedését és a gyenge minőségű termékek visszaszorítását. A minisztérium szerint a jó minőségű élelmiszereket egyre többen keresik, amelynek hátterében a fogyasztói tudatosság erősödése áll.


 

Címlapon, most

Hihetetlen, ami most van: őrült módon beruházna mindenki

Megduplázta ukrán eladásait az agrárgépgyártó Lemken

Összességében stagnált a forgalom.

Vidékfejlesztési pályázatok: ingyen adják a tanácsot

A Széchenyi Programiroda megyeszékhelyi irodáiban.

10 húsba vágó kérdés a hazai élelmiszeriparról

Lábra áll-e a magyar gazdaság beteg embere?

Nagyon fogy a pénz: újabb pályázatot állítottak le Lázárék

Kimerült a kertészeti gépbeszerzésekre szánt forráskeret.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ