Munkába állt a világ egyik legnagyobb tengeri szélfarmja

agrarszektor.hu
Az E.ON hat létező szélparkja közül a legnagyobbat néhány napja Lykke Friis, a dán klímaváltozásért és energiaügyekért felelős miniszter nyitotta meg - olvasható az E.ON honlapján (www.eon.com). A Németországhoz tartozó Ferman és a Dániához tartozó Lolland szigetek között kezdte meg működését a Rödsand II. névre keresztelt szélpark, mely egyben a világ egyik legnagyobb tengeri szélfarmja is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Három hónappal a határidő lejárta előtt sikerült befejezni a munkálatokat a szélfarmon, mely beruházást az E.ON 400 millió euróval támogatott. A létesítmény közel 200 ezer család számára képes biztosítani az áramot, 207 megawattos összproduktivitásával. A 90 darab, egyenként 2,3 megawatt hatékony szélturbinákat, 93 méter átmérőjű Siemens rotorok hajtanak.

Az E.ON másik két tengeri szélfarmja, a 180 megawattos Robin Rigg, Nagy-Britannia egyik legnagyobb tengeri széltelep, a másik pedig a világon elsőkén átadott mélytengeri szélpark a német Alpha Ventus. Az E.ON 2001 óta már több mint 1 milliárd eurót fektetett tengeri szélparkok létesítésébe, most is folyamatban van a London Array építése, mely 1 gigawattos produktivitásával a világ legnagyobb szélerőmű telepe lesz.

A tengeri szélenergia stratégiai fontosságú a cég megújuló energiaforrásokat felvonultató terveiben - mondta Frank Mastiaux, az E.ON Climate & Renewables vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a Rödsand mellett az Alpha Ventus is mutatja, hogy az E.ON mekkora rutinnal rendelkezik a technológia terén, és ezt az európai tengeri szélenergia-szektor fejlesztésében kívánja kamatoztatni.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?