Plusz kiadások a töltőállomásokon: minimálisra kell csökkenteni a benzingőzt

agrarszektor.hu
A benzingőz minimálisra csökkentéséről és a benzingőz-veszteségnek a forgalom egyszázad százaléka alá való leszorításáról szól a Vidékfejlesztési Minisztérium rendelettervezete.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az új szabályoknak való megfeleléshez a benzinkutak üzemeltetőinek kisebb-nagyobb beruházásokat, átalakításokat kell végrehajtaniuk - számol be a napi.hu.

A végrehajtandó változtatások a következők: az évi 500 köbméternél többet forgalmazó benzinkutakat - illetve a legalább 100 köbmétert forgalmazókat, amennyiben beépítésre szánt területen vannak - monitoring rendszerrel kell ellátni, a töltőállomásokon a kiszolgáló kútfejet II. osztályú benzingőz-visszanyerő rendszerrel kell felszerelni, továbbá a kútnál lévő tárolótartályokat is el kell látni egy olyan berendezéssel, amely lecsapatja a benzingőzt.

Szakértők szerint a monitoring rendszer kiépítése 650-1750 euró. A benzingőz-visszanyerő működését elektronikus kijelző tudatja a betérő autósokkal, ennek az ára 90-135 euró. A kút tartályaiba kerülő véggáz-kezelő berendezés ára 5 millió forint. A mérésügyi és műszaki biztonsági hatóság eljárási díja alkalmanként 55 ezer forint, a helyszíni kiszállásé pedig alkalmanként 88 ezer forint.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58