Ez mindent megváltoztat: elfogadta az EP a vitatott jogszabályt

Ez mindent megváltoztat: elfogadta az EP a vitatott jogszabályt

agrarszektor.hu
Szűk többséggel, némileg meglepetésre elfogadta az Európai Parlament a természet helyreállításáról szóló jogszabályt szerdán, amelyet a környezetvédelmi szakbizottság korábban elutasításra javasolt. A jogszabály célja, hogy 2030-ig Európa leromlott ökoszisztémáinak legalább 20 százalékát helyreállítsák, ez pedig jelentősen kihat a mezőgazdasági termelésre is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A jogszabály teljes elutasítására irányuló szakbizottsági indítvány, amely jelentős presztízsveszteséget jelentett volna a Green Dealre nézve, korábban nem kapott elegendő támogatást a szavazáshoz.

Nem egyeztek a vélemények

Ez a törvény még azoknak is jó, akik ellene szavaztak

– mondta a szavazást követő sajtótájékoztatón César Luena, szocialista képviselő, aki a téma jelentéstevője volt. Kijelentette: „ez nagy győzelem a tudománynak, a fiataloknak, az embereknek, a mezőgazdaságnak, vagyis mindannyiunknak.”

A tervezet ugyanakkor az elmúlt hónapokban heves kritikákat váltott ki, különösen az Európai Néppárt részéről. A frakció a vita során többször hangoztatta, hogy a törvény jelenlegi formájában veszélyeztetné az európai gazdák és halászok megélhetését, nehezítené a régóta működő ellátási láncok működését és növelné az élelmiszerárakat.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02