Újabb Egyetemi Fiatal Gazda Klub alakult - sajtóközlemény

agrarszektor.hu
A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA tapasztalati szerint az agrár felsőoktatásban tanulók több gyakorlati ismeret és készség elsajátítását igényelnék annál, mint amennyire az oktatás kereti lehetőséget adnak. A hiányzó gyakorlati, praktikus gazdálkodási ismeretek átadásának egyik lehetséges módja a felsőoktatásban tanulók önszerveződésre alapuló szakmai önképzése. A szervezeti kereteket adja ehhez az önszerveződéshez az AGRYA által támogatott Egyetemi Fiatal Gazda Klub hálózat, amely újabb taggal, a Debreceni Egyetemi Fiatal Gazda Klubbal bővült 2012. február 15-én.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hasonlóan a keszthelyi Georgikon Fiatal Gazda Klub megalakulásához a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumához kapcsolódóan megalakult fiatal gazda klub is tisztán hallgatói kezdeményezés, független a meglevő egyetemi struktúráktól. Az alakuló ülésen több mint ötven, túlnyomó többségében gyakorló gazdálkodói háttérrel, családi indíttatással rendelkező fiatal vett részt. A jó hangulatú találkozón elhangzottak és az azt követő visszajelzések alapján látható, hogy valós igény van arra, hogy a későbbi gyakorló gazdálkodók között már az egyetemi évek alatt elinduljon a szakmai alapú együttműködés, tapasztalat csere.

Az Egyetemi Fiatal Gazda Klubok elsődleges célja, hogy felkészítsék az érdeklődőket az egyéni-családi gazdálkodói életformára, és bemutassák az ehhez kötődő sajátos gazdaságszervezési kihívásokat. A klub eseményeknek rendszeres résztvevői gyakorló, önállóan dolgozó fiatal gazdák. Az ő életútjuk és tapasztalataik bemutatásával megszemélyesedhet a hallgatók elméleti tudása.

Az Egyetemi Fiatal Gazda Klubokhoz szükséges, minimális anyagi forrásokat helyben teremtik elő a szervezők, illetve azokhoz szüksége esetén az AGRYA is hozzájárul. A szervezés az Interneten zajlik a közösségi weboldalakon keresztül. A megalakult klubok kezdeményezői az AGRYA Második Hullám Programjának résztvevői. Ezen a programon keresztül felkészítést kaptak arra, hogy önállóan képesek legyenek a helyi szervezési, szakmai előkészítési feladatok ellátására.

A megalakult klubok azt mutatják, hogy megvan az igény az agrár felsőoktatási hallgatókban a szakmai értékek mentén zajló együttműködésre. Ehhez azonban olyan rugalmas keretet kell a számukra biztosítani, amely leköveti az elmúlt években az ifjúsági közösségben lezajlott életmódbeli és kommunikációs változásokat, de épít a személyes elkötelezettségre és motivációkra. Az eddigi történések azt bizonyítják, hogy az Egyetemi Fiatal Gazda Klub forma az egyik alkalmas kerete a fiatalok együttműködésének

Budapest, 2012. február 19.

Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14