Itt az idő a pénz igénylésre

agrarszektor.hu
Az állattartó telepek korszerűsítéséhez (ÁTK) beadott állami támogatás lehívásához szükséges igényüket jövő hónap közepéig kell eljuttatniuk az MVH-hoz a gazdálkodóknak és cégeknek - tudatta közleményében a Magyar Agrárkamara. Ebben az is olvasható, hogy a vízgazdálkodással kapcsolatos kifizetési kérelmeket pedig már e hónap végéig le kell adni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az állattartó telepek korszerűsítéséhez

Az állattartó telepek fejlesztéséhez igényelhető támogatási lehetőségek szabályozásait egy 2007 évi, egész pontosan a 27/2007. (IV.17.) minisztériumi rendelet foglalja magában. Az MVH ez alapján írt ki pályázatot idén, melynek elnyert összegeinek egy részét a nyertesek lehívhatják december 15-ig egy formanyomtatvány segítségével, melyet postán kell eljuttatniuk a körzetükben illetékes területi MVH-nak.

A határozat kiköti, hogy egy naptári éven belül csak kétszer lehet támogatási összeget lehívni, az utolsót pedig a megvalósulást követő egy éven belül. Figyelni kell, hogy a technológiai kódok változatlanok legyenek.

A 3 éves határidő, ami a megvalósításhoz volt kiszabva a lejáratához közeledik, az ÁTK első keretében kapott támogatási határozatok ügyében, így a kifizetések csak a támogatási döntés megkapásától számolt 3 éven belül létrejött műveletekhez ítélhetők oda. A megvalósításnak legalább a felén túl kell lennie, különben büntetést von maga után a késlekedés, kivéve ha még nem adtak le igénylést kifizetésekre, és egyúttal el is állnak a kivitelezés szándékától.

Ellenben nem szabad elfelejteni a nitrit rendelet alá tartozó állattelepek ügyében, hogy 2011 év utolsó napjáig szükséges a trágyatárolás előírásait teljesíteni, melyhez az ez előtti magas intenzitású szubvenciók nyújthattak mankót.

Az igényelt és a hivatal által jóváhagyott támogatások összege korlátozva van. Ezt a korlátot az EB hagyta jóvá az Új Magyarország Vidékfejlesztési Alapban, és összege nem haladhatja meg telepen vagy megvalósítási helyenként a 2,757 millió eurót. A kifizetés forintban, odaítélésre vonatkozó határozat meghozatalának évében, a január elsején jelzett árfolyamon történik.

A vízgazdálkodással kapcsolatos kifizetési kérelmek

A vízgazdálkodással kapcsolatos támogatási kifizetések kérelmeinek határideje pedig lassan lejár, ezeket melioráció, területi vízgazdálkodás és öntörés valamint közösségi létesítmények, üzemi mezőgazdaságok fejlesztéséhez lehetett igényelni. A nyertes pályázók e hónap végéig, tehát november 30-ig tehetik meg az elnyert összeg lehívásához szükséges igénylő nyomtatványok leadását,az illetékes MVH irodába. A megfelelő formanyomtatvány, pedig az MVH közleményében található meg. Ennek szabályai szerint kell a lehívást megtenni, és ügyelni kell a szabályban foglalt kitételről, mely szerint a leadás idejétől függően kettő címre kell beküldeni azt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06