Módosult az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram

agrarszektor.hu
Módosult az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram: bővült a hitelfelvevők köre, emelkedett a hitelösszeg, és változott az ügyleti kamat is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) honlapján közzétett információk szerint a hitelfelvevők köre a sertés- és a baromfiágazat mellett kibővült a nyúl- és a szarvasmarha ágazatban (beleértve a tej- és húshasznosítást) termeltető tevékenységet folytató vállalkozásokkal, továbbá a hitel felhasználható meglévő, mezőgazdasági célú hitelkiváltásra is.

A kisebb gazdálkodók tevékenységét integráló termeltetők legfeljebb 500 millió forintot igényelhetnek a korábbi 250 millió forinttal szemben. A hitelprogram maximális türelmi ideje 1 évről 3 évre, futamideje 3 évről 6 évre nő, és hitelszerződés a program keretében 2013. december 31-ig köthető.
A hitelprogram keretében a hatályos hitelszerződéssel rendelkező vállalkozások részére a vidékfejlesztési miniszter az esedékes kamatfizetéshez a hitelkamat 50 százalékáig - de legfeljebb évi 4 százalékos mértékű - kamattámogatást biztosít.

Módosult a hitelprogramban felszámítható ügyleti kamat mértéke is. A hitelprogram módosításának hatályba lépését, 2013. február 13-át követően megkötött hitelszerződések esetében a kamat 3 havi Euribor + RKF2 + legfeljebb 3,5 százalék. Az RKF2 az MFB kamatfelár mértéke, amely 2012-ben és 2013-ban évi 4 százalék. A kamatfelár mértéke évente változik, mértékét az MFB a tárgyévet megelőző év november 30-ig hozza nyilvánosságra.

A Hitelprogram dokumentációja a módosításokkal egységes szerkezetben az MFB Zrt. honlapján, a www.mfb.hu címen elérhető.

(MTI)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?