Műtrágya-csúcs Prágában

agrarszektor.hu
A közelmúltban rendezték meg Kelet-Európa legjelentősebb és legnagyobb műtrágya konferenciáját, amelyen összesen 180 vállalat vett részt, negyven országból. A konferencián elsősorban a korszerű megoldások iránt nyitott műtrágyagyártó és -forgalmazó cégeknek volt lehetőségük bemutatkozni. A hazai Fertilia Kft. idén nem csak kiállítóként, hanem előadóként is részt vett a rendezvényen.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Június 17-19. között rendezték meg a Kelet-Európai Műtrágya Konferenciát és Kiállítást Prágában. Az eseményen összesen 180 vállalat képviseltette magát mintegy negyven országból, köztük Magyarországról, Oroszországból, Angliából, Hollandiából, Svájcból, Ukrajnából, Horvátországból és az Amerikai Egyesült Államokból. A hazai Fertilia Kft. idén nem csak kiállítóként, hanem előadóként is részt vett a konferencián. A cég a fenntartható mezőgazdaságról és a jövőbemutató fejlesztési irányokról tartott előadást. 

A rendezvény kiváló alkalmat teremtett idén is a kutatás-fejlesztésre jelentős hangsúlyt fektető, a korszerű megoldások iránt nyitott műtrágyagyártó és -forgalmazó cégeknek a bemutatkozásra, és az országhatárokon átívelő érdemi tárgyalások folytatására.

Várszegi Erika, a Fertilia cégvezetője előadásában arról beszélt, hogy a világnak 2050-re meg kell dupláznia az élelmiszertermelését. Harmincöt év múlva ugyanis 2,2 milliárd emberrel több fog élni a Földön, és az élelmezésükhöz egy milliárddal több gabonára lesz szükség évente.

A drasztikus népességrobbanás és a véges erőforrások - csökkenő energia, apadó vízkészlet, valamint a talajerózió és az útépítések miatt radikálisan csökkenő művelhető földterület - miatt a hatékonyság fokozása az egyetlen út a fenntartható mezőgazdaságban. Ezért olyan műtrágyázási megoldásokat kell alkalmazni, amelyek harmonikus tápanyag-ellátást nyújtanak és gazdagítják a föld termőerejét.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?