Jók az állami erdészetek: aki mást mond, "hazudik vagy csúsztat"

agrarszektor.hu
Végleges vagyonkezelési szerződéseket írt alá az állami erdőgazdaságok vezetőivel Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A közelmúltban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) is megállapította, hogy ezek a szerződések hiányoznak, és több más súlyosnak ítélt gazdálkodási szabálytalanságot is feltárt az állami erdészeti cégeknél.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Húsz éve fennálló problémát orvosolt az agrártárca azzal, hogy Fazekas Sándor végleges vagyonkezelési szerződést írt alá az állami erdőgazdaságok vezérigazgatóival - számolt be az erdo-mezo.hu. A cégek eddig ideiglenes szerződésekkel, illetve azok meghosszabbításaival működtek. A földművelésügyi miniszter szerint a mostani végleges szerződések 47 000 ingatlanra, illetve mintegy 667 000 hektár állami területre vonatkoznak, és ez az összes terület 70 százalékát teszi ki. A "különbözet" sorsát a későbbiekben rendezik.

“Ami munkát ti elvégeztek, az jó. Aki mást mond, az vagy hazudik vagy csúsztat" - mondta az erdőgazdaságok vezetőinek Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a portál beszámolója szerint. Úgy vélte, a szerződések bizonyítják azt is, hogy a minisztérium nem fél attól, hogy erdészek kezeljék az erdőket. Az elmúlt években a negatív eredmény, a csőd vagy a fizetésképtelenség nem ismert fogalmak voltak az állami erdőgazdaságoknál - fogalmazott az államtitkár.

Ismert ugyanakkor, hogy az Állami Számvevőszék a közelmúltban súlyos hiányosságokat állapított meg a 22 állami erdőgazdaság ellenőrzésekor. Az ÁSZ többek között éppen azt is kifogásolta, hogy mostanáig nem aktualizálták vagyonkezelési szerződéseiket.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?