Elképesztő rekord: ekkora tök még soha nem termett a világon

agrarszektor.hu
Óriási, több mint 900 kilogrammos tökkel próbálja megdönteni idén saját termelési rekordját egy amerikai férfi. A gazdálkodó évek óta nevel speciális komposzttal óriástököket, és legutóbbi rekordja is hatalmas, 824 kilogrammos volt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Elérheti a 907 kilogrammot is az a tök, amelyet egy utahi férfi termelt az idén Egyesült Államokban - írja az agweb.com. A farmer most ezzel próbálja megdönteni saját óriástök rekordját, amely 824 kilogrammos volt 2014-ben.

A férfi, aki amúgy ingatlanügynök, kilenc éve kezdte el a versenyszerű óriástök-termesztést. A gigantikus tököket tudományos pontosággal gondozza, "idegtépőnek" tartott mérlegelésüket pedig targoncával vagy platós kocsival oldja meg.

Tavasszal általában talajmintákat vesz, és elküldi őket egy laboratóriumba, ahol megvizsgáltatja, milyen tápanyagok hiányoznak a talajból. Ezután a növény speciális komposztot kap, amely faforgácsból és tehéntrágyából áll. A férfi szerint ugyanis ez biztosítja a legtöbb tápanyagot a tökök számára.

A most nevelt óriástök csúcsnövekedése idején naponta 23 kilogrammot nőtt. A legtöbb tök általában 100 napig növekszik, míg az ő rekordméretű növénye 115 napig fejlődött. A férfi célja, hogy minden évben egyre nagyobb méretű tököket termesszen, bár nem tudni, hol lehet a felső súlyhatár.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?