Terménytárolók: 38 milliárdról döntött a Miniszterelnökség

agrarszektor.hu
Mintegy 38 milliárd forintot ítélt oda 838 mezőgazdasági termelőnek a Miniszterelnökség terménytárolók építésére a Vidékfejlesztési Programban (VP). A beérkezett kérelmeket folyamatosan bírálják el, így a támogatott projektek száma és a támogatás összege tovább növekedhet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A kormány eredetileg mintegy 20 milliárd forintot különített el a VP-ben kisméretű terménytárolók, -szárítók és -tisztítók építésére, illetve korszerűsítésére. A Miniszterelnökség a jelentős túligénylés miatt növelte a keretet, és első körben összesen 838 kérelmet bírált el pozitívan mintegy 38 milliárd forint értékben. A gazdálkodók egyéni projekteknél maximum 100 millió forint, kollektív projekteknél pedig legfeljebb 300 millió forint vissza nem térítendő támogatás felhasználásával valósíthatják meg beruházásaikat.

A nyertes pályázók kérelmei ügyfélkapujukon hamarosan a "jóváhagyott" státuszba kerülnek, és a támogatói okiratokat elektronikus úton folyamatosan kapják meg. Az értékelés folyamatosan zajlik, így a megítélt támogatás összege és a nyertes projektek száma növekedhet a következő időszakban - áll a Miniszterelnökség közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?