Kevesebb mint egy hónapja maradt a dohánytermelőknek a támogatás igénylésére

Kevesebb mint egy hónapja maradt a dohánytermelőknek a támogatás igénylésére

agrarszektor.hu
Kihirdették a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban igényelhető mezőgazdasági és általános csekély összegű támogatási kérelem benyújtásának feltételeit.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 2019. tárgyévre vonatkozóan a kötelezettségek teljesítéséről nyilatkoznia kell azon ügyfeleknek, akik dohánytermelők, azaz a 53/2015. (IX.14.) FM rendelet szerinti Burley, illetve Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultsággal rendelkeznek, illetve, mint együttműködő termelők dohánytermelőtől átvállaltak munkaórára, vagy munkaórára és árbevételre vonatkozó kötelezettséget, és azt jóváhagyták, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán megjelent közleményben.

Azon dohánytermelők, illetve együttműködő termelők, akik a tárgyév vonatkozásában részt vesznek a szerkezetátalakítási programban és teljesítették a kötelezettségeket, mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek az aktivált szerkezetátalakítási támogatási jogosultság mértékéig azzal, hogy kérelmezőnként legfeljebb öt szerkezetátalakítási jogosultság alapján igényelhető a támogatás. A támogatási kérelemhez csatolni kell az elsődleges feldolgozóval kötött szerződés másolatát a dohánytermesztésre vonatkozóan, valamint a szerződésben vállalt dohány átvételét igazoló szigorú számadású bizonylato(ka)t.

A dohánytermelő a mezőgazdasági csekély összegű támogatás mellett általános csekély összegű támogatást is igényelhet, a támogatás igénylésének feltétele, hogy a dohánytermelő minden jogosultsága után (beleszámolva a mezőgazdasági csekély összegű támogatás igénylésének alapjául szolgáló jogosultságot is) működtessen, vagy béreljen legalább 0,2 egységnyi dohányszárítót.

A nyilatkozatot, illetve támogatási kérelmet a K0197 számú nyomtatványon postai úton kell benyújtani az ügyfél lakhelye/székhelye szerint illetékes Megyei Kormányhivatalhoz, Csongrád megye esetén a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalához 2020. február 17-ig. A 2/2020. (I. 14.) számú Kincstár Közlemény elérhető a Magyar Államkincstár honlapján.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?