Váratlan fordulatot vesz az időjárás: hétvégén kicsit belekóstolhatunk a nyárba

Váratlan fordulatot vesz az időjárás: hétvégén kicsit belekóstolhatunk a nyárba

agrarszektor.hu
Szeles szerda és csütörtök után péntektől gyors melegedés jön, hétvégén sokfelé 25 foknál is melegebb lesz. A legfrissebb számítások szerint a meleg időnek egy erős hidegfront vethet véget, amely valamikor hétfőn napközben érkezhet északnyugat felől. Előtte délen, délkeleten tetőzhet a meleg, ott akár a 30 fokot is megközelíthetjük.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az átvonuló hidegfront mögött szerdán és csütörtökön még marad a szeles idő, szerdán keleten, északkeleten záporok is lehetnek - írja az Időkép. Hűvös lesz a hét harmadik napja, hajnalban a kevésbé felhős, szélvédett északi völgyekben gyenge fagy is várható. Csütörtökön északkeleten még marad a hűvös, 15 fok körüli maximumokkal, máshol már 17-22 fokig melegedhet a levegő. Péntektől délnyugatira fordul az áramlás, egyre melegebb léghullámok érkeznek, hétvégén többfelé meghaladhatjuk a 25 fokot.

Napsütésből nem lesz hiány, azonban nem lesz zavartalan. A felhősebb időszakokban szombaton északnyugaton alakulhat ki egy-egy zápor, vasárnap nyugaton és északon jöhetnek elszórtan záporok, zivatarok. A déli-délnyugati szél élénk, vasárnap erős lehet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06