Hiába van bőven, komoly gondok vannak az olasz alma körül: aggasztó a helyzet

Hiába van bőven, komoly gondok vannak az olasz alma körül: aggasztó a helyzet

agrarszektor.hu
Jól halad az almakészletek kivezetése Olaszországban. Az Assomela olasz szakmai szervezet az előző hónapok adatait nézve sikeresnek tekinti a készletkivezetési programot, de árkorrekcióra lenne szükség.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az olasz almatermesztőket tömörítő, Trento székhelyű Assomela szakmai szervezet szerint az eddigi trendek arra utalnak, hogy a magas olasz almakészletek kivezetése igen jó ütemben halad: a Golden Delicious készletszintje (426 ezer tonna) minden eddiginél alacsonyabb, és jól fogy a Gala is, melynek 127 ezer tonnás készletszintje 200 ezer tonnás csökkenést jelent a kivezetési kampány kezdete óta, ami az Assomela szerint „kiváló eredmény” - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A szervezet szerint általánosságban a többi fajta mennyisége is a tervek szerint csökkent. Van még néhány olyan fajta, ahol később dől csak el a kérdés: ilyen például a Red Delicious, ami jelentő szerepet tölt be az indiai piacon, ahol most még sok az új-zélandi áru, ezért csak a szezon második felében derülhet ki, hogy milyen mennyiségben sikerül szállítani.

A forró nyár nem kedvezett az alma eltarthatóságának, ezért jelentős mennyiségek kerültek a feldolgozókba - ez is segített a felduzzadt készletszintek apasztásában. A tengerentúli export is jól alakul a szervezet szerint, bár a szállítási költségek magasak, és az erősödő dollár sem segíti a kereskedőket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 9. 16:02