Zivatarok csaphatnak le az országra: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Zivatarok csaphatnak le az országra: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Jobbára csapadékmentes, felhős és napsütéses idő várható a nyár utolsó napján Magyarországon. A nap során távozik a csapadékot hozó hidegfront az országból, csak az Alpokalján és az ország északkeleti területein fordulhatnak elő záporok, zivatarok.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel és délelőtt fokozatosan megszűnik a csapadék Magyarországon, mindenütt csökken a felhőzet, és délelőttől már többórás napsütés várható gyengén vagy közepesen felhős ég mellett. Délután leginkább csak északkeleten és az Alpokalján alakulhat ki zápor, zivatar - olvasható a Kiderül.hu oldalán. A légmozgás fokozatosan északnyugatira, nyugatira fordul és többfelé megélénkül, ugyanakkor zivatarok mentén erős, viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-27 Celsius-fok között alakul. Késő estére 15-20 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerint napközben elsősorban az északkeleti tájakon lehet néhol zivatar, amelyeket szélerősödés (45-65 km/h), intenzív csapadék (ált. 5-20 mm) esetleg kisméretű jég (< 1-2 cm) kísérhet. Az OMSZ a zivatarveszély miatt elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?