Kiderült, mikor jöhet az első hó Magyarországon: ezt jó, ha mindenki tudja

Kiderült, mikor jöhet az első hó Magyarországon: ezt jó, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
Magyarországon már évek óta nem volt részünk havas karácsonyban, és ez a jelenség az egész világon egyre jellemzőbb. Az egyik legnépszerűbb meteorológiai szolgáltatás, az AccuWeather legfrissebb adatai alapján a hóesésre legkorábban csak december 20-án van kilátás itthon, amikor egy gyenge hidegfront érkezése valószínűsíthető. Ugyanakkor sem előtte, sem utána nem jósolnak havat hazánkban. Természetesen hatalmas a bizonytalanság a nagy távlatú meteorológiai adatokban, így aki havat szeretne, ebben még bízhat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Legkorábban december 20-án van kilátás Magyarországon hóesésre az AccuWeather legfrissebb adatai szerint, ráadásul sem előtte, sem utána nem jósolnak havat, így könnyen megtörténhet, hogy idén az ünnepi szezonban mindössze egyetlen nap lesz havazásban részünk - írja a metropol.hu. Az előrejelzésekből az látszik, ha esik is, nem sokáig marad majd meg, hiszen bár éjszakánként abban az időszakban néhány fokos fagy várható, napközben 1-5 fok között lesz a hőmérséklet.

A lap szerint a klímaváltozás egyre inkább érezteti hatását az egész világon, és Magyarország sem marad ki ebből a folyamatból. A hőmérséklet decemberben átlagosan a fagypont körül ingadozik, de a meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy az elkövetkező években a globális felmelegedés hatásai továbbra is éreztetni fogják a hatásukat, és

a fehér karácsonyok még ritkábbak lehetnek.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?