Éjszakai fagyok jöhetnek: óriási veszélyben vannak ezek az ültetvények

Éjszakai fagyok jöhetnek: óriási veszélyben vannak ezek az ültetvények

agrarszektor.hu
A meteorológiai szolgálatok már jó ideje erős lehűlést prognosztizáltak erre a hétre, amit ráadásul fagyok, viharok, esetenként jégeső is kísérhet. Nagyon úgy tűnik, hogy ezek az előrejelzések valóra válnak. Lengyelországban április 16-án, kedden még az előre jósoltnál is alacsonyabb a hőmérséklet, amit az ország nagy részén erős szél és csapadék kísér.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A gyümölcs- és zöldségtermesztőket leginkább az aggasztja, hogy a következő napokra több fagyos éjszakát is jeleznek a szolgálatok. Ezeken az éjszakákon helyenként nem csak a talajon, hanem 2 méteres magasságban is nulla fok alá süllyedhet a hőmérséklet, helyenként pedig -5 Celsius-fok lesz, ami komoly veszélyt jelenthet a termésre. A termelők aggodalmai különösen azért nagyok, mert ez a lehűlés egy nagyon meleg és nedves időszak után következik, amelyben a növényállományok fejlődése valósággal repülőrajtot vett. Az alma és más gyümölcsállományok is teljes virágzásban vannak, ebben a fenológiai fázisban pedig a fagykárok igen jelentősek lehetnek. A korai burgonyatermesztésben a vegetáció szintén jól előrehaladott állapotban van. Ha a hőmérséklet több egymást követő éjszakán -5 fokig csökken, még az agrotextilek alatt is előfordulhatnak fagykárok - írja a FruitVeB

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?