Óriási vihar jöhet csütörtökön: mutatjuk, hova csaphat le jégeső is

Óriási vihar jöhet csütörtökön: mutatjuk, hova csaphat le jégeső is

agrarszektor.hu
Viharosra fordul az időjárás a szünnap után Magyarországon. Csütörtökön rákapcsol az ég, délután zivatarok, heves viharok jöhetnek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel helyenként már záporos lesz az idő, de napközben a napsütés még nem marad el. Az előrejelzések szerint délutántól várhatjuk egyre több helyen délnyugat felől, hogy elered az eső, sőt kiadósabb záporok és zivatarok alakulnak ki - írja az Időkép. A frontmentes, nyugodt, napos, nyáriasan meleg idő csütörtökön tehát viharosra fordul. Többségében a Dunántúlon várhatjuk a műsort, északkelet, kelet kevés öntözést kap. Előbbi tájakon lokálisan akár 25-35 mm leeshet, a villámlás mellett apró szemű jégeső előfordulhat. Az utakon készülhetünk vízátfolyásokra, heves viharban a látótávolság csökkenésére, valamint viharos széllökések dobálhatják az autókat. Még kora nyárias tartományban alakul a hőmérséklet, de a zivatarok rövid idő alatt jelentősen lehűthetik a levegőt. 

Pénteken a nyugati, déli tájakon visszaesik a hőmérséklet, 15-20 fok várható, északkeleten marad a 26-27 fokos meleg. Ezen a napon hasonló lesz a csapadékeloszlás, nyugaton tartós eső eshet. Hétvégén elszórtan, de egyre kevesebb helyen valószínű zápor, zivatar kialakulása.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?