Kukoricába fulladt egy kisfiú: vádat emeltek az agrárvállalkozó ellen

agrarszektor.hu
Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség egy sombereki mezőgazdasági vállalkozó és alkalmi munkása ellen. A vád szerint az ő mulasztásuk miatt fulladt bele a kukoricahalomba egy kilencéves kisfiú tavaly novemberben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye felidézte: a vállalkozó telephelyén játszó három - 9, 10 és 11 éves - gyerek bemászott a terményszárítóba, az öt-hat méter magasra felhalmozott szemes kukoricához. A kilencéves kisfiú felmászott a terményhalom tetejére, elsüllyedt benne és megfulladt.

Az ügyészség szerint a baleset időpontjában a telephelyen tartózkodó vádlottak tudtak arról, hogy a tárolónál gyerekek játszanak, de ezt megengedték nekik, nem küldték el őket onnan. A szakértők megállapítása szerint mindkét férfi számos foglalkozási szabályt szegett meg, ami közvetlen összefüggésben áll azzal, hogy az egyik kisfiú meghalt, a másik kettő élete, testi épsége pedig közvetlen veszélybe került.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kilencéves kisfiúra elsüllyedése után mintegy tíz perc után találtak rá, egy órán át próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?