Bige László a GVH-s kartellvizsgálatról: ez zaklatás

agrarszektor.hu
Zaklatásnak minősíti Bige László, a pétfürdői Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) sorozatos vizsgálatokat folytat a cégnél. A vállalat nem tartja törvényesnek és tisztességesnek a versenyhivatal eljárását, de együttműködik a hatósággal és válaszol a feltett kérdésekre.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Most a negyedik ilyen eljárás zajlik a Nitrogénművek Zrt.-nél - kommentálta az agrárszektor.hu-nak Bige László azokat az információkat, amelyek szerint a GVH tavaly szeptember óta kartellgyanú miatt vizsgálódik a műtrágyagyártással és agrárintegrátori tevékenységgel foglalkozó cégnél. A versenyhivatal az előző eljárást a múlt év augusztusában zárta le, majd néhány nap múlva újat indított - tette hozzá Bige László.

A tulajdonos szerint nem tartják törvényesnek és tisztességesnek a GVH eljárását, és azt zaklatásnak minősítik. Az ügy miatt ügyészségi panaszt is benyújtottak, de ezt elutasították. A vizsgálatokban ugyanakkor együttműködnek a GVH-val, és válaszolnak a hivatal feltett kérdéseire.

A Nitrogénművek ellen folytatott GVH-vizsgálatok nem állapítottak meg semmit - fogalmazott Bige László. Szerinte a Nitrogénművek részesedése nem is teszi lehetővé, hogy a vállalat visszaéljen a helyzettel. A hazai műtrágyapiac nyitott, ahol tizennégy ország termékei vannak jelen, és a Nitrogénművek is számos más országban értékesíti műtrágyáit - közölte a társaság tulajdonosa.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?