SAJTÓKÖZLEMÉNY - Magyar Agrárkamara: térítésmentesen igényelhető a tejkvóta!

agrarszektor.hu
Térítésmentesen igényelhető 2012. február 28-ig a tejkvóta. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a 172/2011. ( XI. 24.) számú közleményében hirdette meg, hogy a nemzeti kvótatartalékból közvetlen értékesítési és beszállítási tejkvótát kérelmezhetnek a termelők, a 60-60 millió kilogrammos keret kimerüléséig - olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A kiosztáshoz rendelkezésre álló tejkvóta mennyisége közvetlen értékesítési és beszállítási tejkvóta esetében 60-60 millió kg, melyből a fiatal tejtermelők részére elkülönített keret áll rendelkezésre, melynek mértéke közvetlen értékesítési tejkvótából 5 millió kg, beszállítási tejkvótából 5 millió kg.

Kérelmet az a tejtermelő nyújthat be, aki:
- az ENAR nyilvántartásban szereplő állatállománnyal tejet termel, és azt, vagy az abból előállított tejterméket értékesít.
- az MVH ügyfél-nyilvántartási rendszerében regisztrált, vagy legkésőbb a kérelem benyújtásával egy időben annak benyújtását igazolja.
- nem áll csőd-, felszámolási-, adósságrendezési vagy végelszámolási, illetve gazdálkodási tevékenységével összefüggésben végrehajtási eljárás alatt
- rendelkezik 24 hónapnál idősebb, nőivarú állattal, amely szerepel az ENAR nyilvántartásban, és
- az igénylést megelőző, 2010/2011. kvótaévben az igényelt típus szerinti tejkvótáját legalább 100%-ban teljesítette; kivételt képeznek a fiatal tejtermelők, illetve azon termelők, akik a kvótaigénylés időpontját megelőzően egyáltalán nem, de legalább a kvótaigénylést megelőző két kvótaévben (2009/2010. kvótaévig) nem rendelkeztek egyik típusú tejkvótával sem.

A kérelem a közlemény kihirdetésétől a rendelkezésre álló keret kimerüléséig, de legkésőbb 2012. február 28-ig nyújtható be, a közlemény 1. számú mellékletében található K1000 nyomtatványon ("Nemzeti kvótatartalékból történő kvótaigénylés") a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. címére - 1450 Budapest, Pf.: 31. - postai úton.

Az igényelhető kvóta mennyisége a 2010/2011. kvótaévben a termelő tulajdonában lévő kvóta 100 %-a és a 2010/2011. kvótaévben a termelő tulajdonában lévő kvóta 100 %-át meghaladó teljesítés mennyiségeinek különbözete.
Azon tejtermelő, akitől a tehéntej termékpálya szabályozásában alkalmazott kvótarendszerről szóló 14/2010. (II. 23.) FVM rendelet alapján kvótát vontak meg, de e kvótamennyiség 2011. április 1-jével visszakerült, az csak a megvonás előtti kvótamennyiségen felül (100%) teljesített kvótamennyiséget igényelheti.
Akik a kérelem benyújtását megelőzően nem rendelkeztek tejkvótával, de az egyéb általános feltételeknek megfelelnek, állatállomány alapján egyedenként 7.000 kg közvetlen értékesítési vagy egyedenként 7.000 kg beszállítási tejkvóta adható.

A jóváhagyott kvótamennyiségek után történelmi bázis jogosultságot nem állapítanak meg - emlékeztet a Magyar Agrárkamara közleményében.

Forrás: MA

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?