Uniós támogatással segítik a legeltetést az Őrségi Nemzeti Parkban

agrarszektor.hu
Több mint 155 millió forintos támogatást nyert el az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Környezet és Energia Operatív Programjából, a legelőterületek természeti értékeinek védelmére, a legeltetés elősegítésére.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A legeltetés és a műszaki megoldások együttes alkalmazásával természethez közeli, kíméletes területkezelést valósítanak meg, amely hozzájárul a füves élőhelyek megóvásához, a károsodott területek helyreállításához, jellegzetes fajösszetételű gyepterületek kialakulásához, amelyeken védett növény- és állatfajok élettere található - közölte Németh Csaba, a nemzeti park illetékese.

A pályázati támogatásból a területen két 100 méter mélységű kutat létesítenek, ehhez kapcsolódva pedig beszereznek két közúton is vontatható tartálykocsit, valamint a szarvasmarhák szállítására alkalmas pótkocsit, amelyek segítségével az állatokat lábon meg nem közelíthető területekre is eljuttathatják - sorolta az osztályvezető. A tervek szerint jut majd pénz a hengerbálák szállítására alkalmas pótkocsi és rakodógép, valamint a pótkocsik vontatásához szükséges mezőgazdasági vontató, valamint egy a mezőgazdasági utak rendben tartásához alkalmas földgyalu megvásárlására is - közölte Horváth Csaba.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?