Dühösek az uniós tejszabályozásra az agrárkamarák

agrarszektor.hu
Az alacsony tejárak és az uniós tejpiaci helyzet volt a legfontosabb téma a Visegrádi Országok (V4) agrárkamaráinak lengyelországi találkozóján. A résztvevők szerint a Közös Agrárpolitika (KAP) mai formájában nem alkalmas a tejágazati problémák kezelésére, ezért olyan intézkedéseket támogatnának, amelyek bővítenék a harmadik országokba irányuló exportot.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Május 6-7-én Lengyelországban rendezték meg a V4 agrárkamaráinak idei találkozóját - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az idén 56. alkalommal megrendezett esemény központi témája az uniós tejpiaci helyzet, és az alacsony tejárak voltak.

A résztvevők szerint a KAP jelenlegi eszközrendszere nem alkalmas a tejpiaci problémák kezelésére, ezért olyan intézkedéseket szorgalmaztak, amelyek bővíthetnék a harmadik országokba irányuló tejexportot. A megbeszélésen a kamarák vezetőit Marek Sawicki lengyel mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter fogadta, és napirendre került az afrikai sertéspestis és a KAP további kérdései is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?