Ezt kár lenne kihagyni: ingyenes mentorprogram indult az agrárvállalkozások számára

Ezt kár lenne kihagyni: ingyenes mentorprogram indult az agrárvállalkozások számára

agrarszektor.hu
A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány idén már 30. éve dolgozik a magyarországi vállalkozói kultúra fejlesztése, a vállalkozók szakmai ismereteinek bővítése, a kisvállalkozások versenyképességének növelése érdekében. A mentorprogramja keretében segítik az agráriumban tevékenykedő vállalkozásokat is, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Személyes Vállalkozói Mentorprogram keretében - amely az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében valósul meg - a vállalkozásoknak lehetőségük nyílik egy intenzív mentorálási folyamat keretében az üzleti elképzeléseik (a jelenlegi üzletmenet és a potenciális lehetőségek) egy másabb, külső nézőpontból történő áttekintésére, írta meg a NAK.

A vállalkozó tanulhat a személyes mentora által megélt nehézségekből, azokból a kihívásokból, amelyeken ő már átment. Segítséget kaphat saját gondolatai fókuszálásához, támogatást döntései előkészítéséhez, több alternatíva kidolgozásával. Olyan eszközöket ismerhet meg a gyakorlatban, amelyekről az iskolapadban, a különböző tanfolyamokon már tanulhatott, de amelyeknek a "valós harci helyzetben" történő alkalmazását nem tanították meg (mint például a stratégiai-üzleti tervezési eszköztár, a modern marketing eszközök, a business networking, az ügyfél- és folyamatszemlélet). A mentor segít a látásmódot kiszélesíteni, új nézőpontot találni saját tapasztalatai és kapcsolatrendszere révén.

Kik lehetnek mentoráltak?

  • Fiatal vállalkozások: 35 év alatti személyek által többségében tulajdonolt és 35 év alatti személy által vezetett vállalkozások.
  • Női vállalkozások: női többségi tulajdonossal és női ügyvezetővel bíró vállalkozások, korhatár nélkül.
  • Generációváltás előtt álló családi vállalkozások: akik tervezik, vagy már benne vannak az utódlási folyamatban, akár családon kívüli, akár családon belüli személy veszi át a vezetői, tulajdonosi szerepek egy részét, vagy egészét. Férfi és női vállalkozók is jelentkezhetnek, korosztálytól függetlenül.
  • Újratervezők: a koronaírus-járvány gazdasági hatásai által életképességükben megrendülő kis- és középvállalkozások. Mindazok a bejegyzett vállalkozással rendelkezők, akiknél a járvány hatására visszaesett a bevétel, az ügyfélszám, a vállalkozás létszáma, vagy a vállalkozói tevékenység folytathatóságát alapjaiban rendítette meg a kialakult pandémiás helyzet, erre férfi és női vállalkozók is jelentkezhetnek, korosztálytól függetlenül.

A vállalkozás méretét és működési idejét tekintve nincs megkötés, egyéni vállalkozások, mikrovállalkozások és induló vállalkozások is jelentkezhetnek a konvergencia régiókból (Pest megye kivételével az ország egész területe).

Mit nyer a részvétellel az, aki jelentkezik?

  • Egy tapasztalt vállalkozó támogatását vállalkozói céljainak megvalósításához.
  • Speciális tanácsadás igénybevételi lehetőségét a program ideje alatt (marketing, jog, szervezetfejlesztés, személyes hatékonyság fejlesztés, értékesítési és tárgyalási készségek fejlesztése).
  • Új kapcsolatépítési lehetőségeket egy értékteremtő vállalkozói közösség részeként.
  • Tudásmegosztó (online) rendezvényeken történő részvétel lehetőségét.

A programban való részvétel ingyenes! Jelentkezési határidő: 2020. november 20. Regisztráció: mentorprogram.seed.hu; kapcsolat: mentorprogram@seed.hu. Bővebb információkat ezen az oldalon lehet találni, valamint itt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?