Nehéz idők várnak a magyar cégekre: erre számíthatnak 2023-ban

Nehéz idők várnak a magyar cégekre: erre számíthatnak 2023-ban

MTI
A stabil gazdasághoz jól működő vállalkozásokra van szükség, ennek érdekében a kormány jövőre is támogatja a kis- és közepes vállalatokat, hogy megvédje azokat a szankciók okozta nehézségektől - hangsúlyozta a gazdaságfejlesztési miniszter a kormány Facebook-oldalán kedden.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagy Márton elmondta: 2022-ben az orosz-ukrán háború és a szankciók felforgatták a gazdaságot, így a vállalkozások élete sem a szokásos mederben zajlik. A háború miatt elrendelt uniós szankciók miatt az energiaárak, az alapanyagárak és az infláció is az "egekben vannak", mindezek pedig soha nem látott nehézségek elé állították a vállalkozásokat. A kormány ebben a nehéz helyzetben is mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje a recessziót, megvédje ne csak a családokat, hanem a vállalkozásokat és a teljes foglalkoztatottságot is - emelte ki a miniszter.

Ennek érdekében erős védvonalakat állítottunk fel a vállalkozások számára is, hogy megvédjük őket a brüsszeli szankciók káros hatásától

- fogalmazott Nagy Márton.

A gazdasági visszaesés elkerüléséhez, a stabil gazdasághoz életképes és jól működő vállalkozásra van szükség - emelte ki a gazdaságfejlesztési miniszter, aki azt is felidézte, hogy kiterjesztik a kamatstopot a kis- és középvállalkozásokra, rendkívül kedvező kamatokat biztosítanak a Széchenyi Kártya programon keresztül, gyármentő programokat, valamint az ezt kiegészítő garancia- és hitelprogramot indítottak. A kormány ezen kívül támogatást biztosít az energiaintenzív kkv-knak, tovább csökkenti az adóterheket, megvédi Európa legalacsonyabb tásasági adóját, és ha szükséges, további intézkedéseket is hoz. Az igazi megoldást azonban a béke és a káros szankciók megszüntetése jelenti, csak így kerülhetünk vissza a normál kerékvásásba - tette hozzá Nagy Márton.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?