Elképesztő: ki nem találnád, hogyan védték meg a sertéseket a hőségtől a britek

agrarszektor.hu
Szokatlan módszert választottak a britek a sertések védelmére: fényvédő krémmel kenték be a jószágokat. Az eljárásra azért van szükség, mert a hét elején megtartott Royal Welsh Show, az egyik legnagyobb európai mezőgazdasági kiállítás idejére rekordmagas hőséget és veszedelmes UV-sugárzást ígértek az előrejelzések.

Fényvédő krémmel védték a sertéseket az Egyesült Királyság legnagyobb mezőgazdasági kiállításán - írta meg a 24.hu a BBC értesülései alapján. Az előrejelzések azt mutatták, hogy Walesre a terület történetének legforóbb napja várhatott hétfőn, akár 38 Celsius-fokot is mérhetnek. A hőhullám kedden is folytatódott.

Az Egyesült Királyságban példátlan riasztási szint van érvényben az extrém meleg miatt. Az ingázókat arra kérték, hogy csak a legszükségesebb esetben utazzanak, a forróság miatt akadozik a közlekedés, több vonatjáratot törtöltek. London, Manchester, Birmingham és York régiója is érintett, a hőmérők akár 41 Celsius-fokot is mutathatnak. A hatóságok szerint a kánikula komoly fenyegetést jelent az emberi egészségre.

Wales korábbi, 35,2 Celsius-fokos rekordját 1990 augusztusában rögzítették. Az egész Egyesült Királyság területének eddigi csúcsa 38,7 Celsius-fok, ezt 2019-ben, az angliai Cambridge-ben dokumentálták. Komoly esély volt rá, hogy hétfőn vagy kedden mindkét rekord meg fog dőlni. Az UV-sugárzás különösen veszélyes, a szakértők szerint nagyon fontos a fényvédő szerek használata.

A forróság az állatokat is érinti. A héten tartják a négy napon át tartó Royal Welsh Show, Európa egyik legnagyobb mezőgazdasági kiállítását. Az eseményre minden nap mintegy 50 ezer ember látogathat ki, az érdeklődőket óvatosságra intették az időjárás miatt. Dafydd Jones, a rendezvény vezető állatorvosa szerint a hőségben az állatok hozzánk hasonlóan szenvednek, a helyzet pedig aggasztó. A szervezők több mint 50 ezer fontot (mintegy 23,7 millió forintot) fordítottak a plusz szellőztetésre, hogy megóvják a nagyjából 8 ezer állatot. A rendezők emellett extra vízállomásokat is felállítottak. A kiállításon több résztvető fényvédő szerrel kente be sertéseit, hogy megvédjék azokat a káros sugárzástól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. augusztus 16. 18:03