Rettegnek a magyar kutyatulajdonosok: több állat is elpusztult itthon mérgezésben

Rettegnek a magyar kutyatulajdonosok: több állat is elpusztult itthon mérgezésben

agrarszektor.hu
Több kutya is elpusztult már idén Magyarországon diómérgezésben, a lehulló dión megtelepedő baktériumok ugyanis epilepszia-szerű rohamokhoz vezethetnek. Manczur Ferenc, az Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezetője szerint egy diókat megtámadó légy állhat a mérgezés hátterében.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Diómérgezéstől rettegnek a kutyások Magyarországon. A lehulló dión megtelepedő baktériumok ugyanis epilepszia-szerű rohamokhoz vezethetnek. Több kutya is elpusztult már idén a mérgezésben, de az esetek nagy részében pár nap után tünetmentessé válnak. Az enyhe tél kedvezhetett a baktériumoknak, de az Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezetője szerint egy diókat megtámadó légy áll a mérgezés hátterében. - derül ki az RTL Híradó riportjából.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?