Rettegnek a magyar kutyatulajdonosok: több állat is elpusztult itthon mérgezésben

Rettegnek a magyar kutyatulajdonosok: több állat is elpusztult itthon mérgezésben

agrarszektor.hu
Több kutya is elpusztult már idén Magyarországon diómérgezésben, a lehulló dión megtelepedő baktériumok ugyanis epilepszia-szerű rohamokhoz vezethetnek. Manczur Ferenc, az Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezetője szerint egy diókat megtámadó légy állhat a mérgezés hátterében.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Diómérgezéstől rettegnek a kutyások Magyarországon. A lehulló dión megtelepedő baktériumok ugyanis epilepszia-szerű rohamokhoz vezethetnek. Több kutya is elpusztult már idén a mérgezésben, de az esetek nagy részében pár nap után tünetmentessé válnak. Az enyhe tél kedvezhetett a baktériumoknak, de az Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezetője szerint egy diókat megtámadó légy áll a mérgezés hátterében. - derül ki az RTL Híradó riportjából.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?