Billenős pótkocsi (billencs)

A billenős pótkocsi az egyik legnépszerűbb típus a mezőgazdasági célú pótkocsik között. Ezeket a különféle ömlesztett áruk, például termények szállítására használják.

A billenős pótkocsi (billencs) az egyik legnépszerűbb mezőgazdasági pótkocsitípus. Ezeket az eszközöket a különféle ömlesztett áruk, így például a termények szállítására használják. A billenős pótkocsik között egyaránt előfordulnak forgózsámolyos kivitelű és tandem pótkocsik is, valamint léteznek egytengelyes, illetve két- vagy többtengelyes gépek is, ahogyan egy, kettő, vagy akár három oldalra billenthető pótkocsis megoldások is vannak. A pótkocsik másik alapvető tulajdonsága az össztömeg, vagyis hogy „hány tonnás a pótkocsi”. A skála igen széles, a piacon egyaránt léteznek kisebb, közepes és igen nagy kapacitású darabok is. A billenős pótkocsik legfontosabb ismérve, képessége a nevükben hordozott „billenés” képessége, így ennél a pótkocsi típusnál az egyik legfontosabb alkatrészt a hidraulikus munkahengerek jelentik, hiszen ezek biztosítják a felépítmény és a plató dönthetőségét, azaz magát a billenést.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.