Borszűrő

A borszűrő a bor tisztítására szolgáló berendezés. Nagyüzemi borászatokban megkerülhetetlen a használata.

A borszűrőket a borászati munka során a bor tisztítására használják. A bor szűrése egy olyan folyamat, melynek során a palackozott bor ízét és megjelenését károsító baktériumok, élesztőgombák és más nemkívánatos szennyező anyagok szelektív eltávolítása történik. A borszűrők a nagyüzemi borászatokban megkerülhetetlen eszközök, mivel ezeknél a vállalkozásoknál sok hektoliternyi folyadékot (mustot és bort) kell meghatározott időnként átszűrni. A borszűrő általában a borszivattyúval egy berendezést alkot.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.