Borszűrő

A borszűrő a bor tisztítására szolgáló berendezés. Nagyüzemi borászatokban megkerülhetetlen a használata.

A borszűrőket a borászati munka során a bor tisztítására használják. A bor szűrése egy olyan folyamat, melynek során a palackozott bor ízét és megjelenését károsító baktériumok, élesztőgombák és más nemkívánatos szennyező anyagok szelektív eltávolítása történik. A borszűrők a nagyüzemi borászatokban megkerülhetetlen eszközök, mivel ezeknél a vállalkozásoknál sok hektoliternyi folyadékot (mustot és bort) kell meghatározott időnként átszűrni. A borszűrő általában a borszivattyúval egy berendezést alkot.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.