Gyümölcs daráló

A gyümölcs daráló a gyümölcsök feldolgozása során alkalmazott gépek. A lekvárok és pálinkák előállítása során használják az összetevők megőrlésére.

A gyümölcs daráló a gyümölcstermesztés feldolgozási fázisában használt gépek és eszközök közé tartozik. A gyümölcsdarálókat a lekvár- és a pálinkafőzés céljából történő cefrekészítés során alkalmazzák, a keményebb gyümölcsök pépesebb, kezelhetőbb állagúvá formálása érdekében.

A darálás előtt szükség lehet az egyes gyümölcsök magtalanítására is, ezért léteznek kisebb-nagyobb kapacitású magozógépek is, valamint itt találhatóak az almadarálók, a birsalma darálók és más gyümölcsdarálók is. Ebbe a kategóriában kaptak helyt a kifejezetten a csonthéjasokra specializált berendezések is, kézi és automata kivitelben: ilyen például a kézi diótörő, illetve a dió és mandula törőgép, valamint a kalibrálógép.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.