Gyümölcs daráló

A gyümölcs daráló a gyümölcsök feldolgozása során alkalmazott gépek. A lekvárok és pálinkák előállítása során használják az összetevők megőrlésére.

A gyümölcs daráló a gyümölcstermesztés feldolgozási fázisában használt gépek és eszközök közé tartozik. A gyümölcsdarálókat a lekvár- és a pálinkafőzés céljából történő cefrekészítés során alkalmazzák, a keményebb gyümölcsök pépesebb, kezelhetőbb állagúvá formálása érdekében.

A darálás előtt szükség lehet az egyes gyümölcsök magtalanítására is, ezért léteznek kisebb-nagyobb kapacitású magozógépek is, valamint itt találhatóak az almadarálók, a birsalma darálók és más gyümölcsdarálók is. Ebbe a kategóriában kaptak helyt a kifejezetten a csonthéjasokra specializált berendezések is, kézi és automata kivitelben: ilyen például a kézi diótörő, illetve a dió és mandula törőgép, valamint a kalibrálógép.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.