Homokszóró gép

A homokszóró gépeket leginkább a téli időszakban használják az utak és járdák síkosságmentesítésére. Ezeket a berendezéseket traktorok elé és mögé is lehet rögzíteni.

Ezeket gépek főleg télen kerülnek alkalmazásra, az utak és a járdák síkosságmentesítését végzik velük. A homokot ugyanis széles körben használják a téli síkosságmentesítésre annak előnyös tulajdonságai (pl. környezetvédelmi semlegesség) miatt. Műszaki kivitelezésüket tekintve vannak olyan homokszóró gépek, amelyek a homok mellett só kiszórására is alkalmasak. A homokszóró gépek a homok mellett természetesen más, alternatív jégmentesítő anyagok terítésére is alkalmasak, amennyiben ezt a kiszórandó anyag szemcsemérete lehetővé teszi. Ezeknél a gépeknél függesztett modellek gyakoribbak, amelyeket például traktorok elejére vagy végére lehet rögzíteni, de léteznek vontatott kivitelű gépek is, ezek általában nagyobb kapacitással rendelkeznek.

A homokszóró gépek kapacitásukat tekintve több különféle méretben is kaphatóak. Míg a komolyabb, nagyobb méretű gépek általában fémből készülnek, addig a kisebb kapacitású és könnyebb gépek között műanyag tartállyal ellátott egységek is előfordulnak.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán