Michelin

A Michelin egy francia multinacionális gumiabroncsgyártó vállalat, amelyet abroncsai mellett jellegzetes kabalafigurájáról és éttermi kalauzáról szokás ismerni.

Michelin SCA) egy francia multinacionális gumiabroncsgyártó vállalat, amelynek székhelye a franciaországi Auvergne-Rhône-Alpes régióban található Clermont-Ferrandban van. A Bridgestone után a második legnagyobb gumiabroncsgyártó a világon, e téren megelőzi a Goodyeart és a Continentalt. A Michelin márka mellett a tulajdonában van a Kléber abroncsgyártó vállalat, az Uniroyal-Goodrich Tire Company, a SASCAR, a Bookatable és a Camso márkák is. A Michelin emellett nevezetes a Piros és Zöld útikönyvekről, az útitervekről, a Michelin-csillagokról, amelyeket a Piros útikalauz az éttermeknek ítél oda a konyhájukért, valamint a cég kabalafigurájáról, a Bibendumról, amelyet a köznyelvben Michelin-emberként ismernek. A cég gyárt gumiabroncsokat űrrepülőgépekhez, repülőgépekhez, személygépkocsikhoz, nehézgépekhez, motorkerékpárokhoz és kerékpárokhoz is. A Michelin számos találmánya közé tartozik a levehető gumiabroncs, a pneurail (gumiabroncs a gumikerekes metrókhoz) és a radiál gumiabroncs.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.