Robottraktor

A robottraktor olyan mezőgazdasági gép, amely emberi vezető nélkül is képes munkát végezni a földeken. A mezőgazdasági gépgyártók számos koncepcióval rendelkeznek ezen járműveket illetően.

A robottraktor egy olyan jármű, amely a mezőgazdasági vontatók valamennyi funkcióját képes teljesíteni a földeken, egy apró különbséggel: üzemeltetéséhez nincs szükség emberi jelenlétre. Ezek a gépek önállóan, vagy az előzetesen beléjük táplált utasítások alapján, vagy fejlett mesterséges intelligenciák segítségével úgy is el tudják látni mindazokat a munkákat a földeken, hogy közben nem figyel rájuk folyamatosan egy emberi kezelő. A robottraktorok koncepciójával számos mezőgazdasági gépgyártó foglalkozik, így a készülő modellek között is rengeteg különféle megoldást lehet találni, mind a traktorok meghajtását, mind a robotok vezérlését illetően. A robottraktorok – egyelőre még – a könnyebb, kisebb teljesítménykategóriákba tartoznak, bár ez a technológia fejlődésével még változhat.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.