Robottraktor

A robottraktor olyan mezőgazdasági gép, amely emberi vezető nélkül is képes munkát végezni a földeken. A mezőgazdasági gépgyártók számos koncepcióval rendelkeznek ezen járműveket illetően.

A robottraktor egy olyan jármű, amely a mezőgazdasági vontatók valamennyi funkcióját képes teljesíteni a földeken, egy apró különbséggel: üzemeltetéséhez nincs szükség emberi jelenlétre. Ezek a gépek önállóan, vagy az előzetesen beléjük táplált utasítások alapján, vagy fejlett mesterséges intelligenciák segítségével úgy is el tudják látni mindazokat a munkákat a földeken, hogy közben nem figyel rájuk folyamatosan egy emberi kezelő. A robottraktorok koncepciójával számos mezőgazdasági gépgyártó foglalkozik, így a készülő modellek között is rengeteg különféle megoldást lehet találni, mind a traktorok meghajtását, mind a robotok vezérlését illetően. A robottraktorok – egyelőre még – a könnyebb, kisebb teljesítménykategóriákba tartoznak, bár ez a technológia fejlődésével még változhat.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.