Szecskavágó

A szecskavágó gépek faanyagok felaprítására szolgálnak. Az így kapott faapríték eltüzelhető, de használható talajtakarásra is.

A szecskavágó gépek különböző vastagságú és keménységű fa anyagok aprítására és darálására szolgálnak. A kisebb kapacitású gépek elsősorban a vékonyabb faágak, nyesedék, illetve metszési hulladék vagy szőlővenyige aprítására, darabolására alkalmasak, míg az erősebb szecskavágó gépek akár vastagabb faágak, bizonyos körülmények között akár a fatörzsek aprítására is alkalmazhatóak. A gépek használata során előállított faapríték többféleképpen is felhasználható: egyrészt ismert az energetikai célú felhasználása (tüzelés), másrészt talajtakarónak is alkalmas az így előállított mulcsanyag.

A szecskavágók technikai konstrukciója igen sokféle lehet, ahogyan meghajtásukat tekintve több is különféle típus létezik. Vannak például a traktorral hajtható kardánhajtású gépek, ahogy elektromos meghajtású modellek és saját belsőégésű motorral ellátott benzines vagy gázolajos működtetésű szecskavágók is.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.