Takarmánybehordó rendszer

A takarmánybehordó rendszer az istállózó állattartásban használatos berendezés. Célja, hogy a takarmánysilóból az etetőkbe juttassa az állatok takarmányát.

A takarmánybehordó rendszert a modern istállózó állattartásban használatos. A berendezés arra szolgál, hogy a takarmánysilóból biztosítsa az etetővonalak takarmányellátását. A takarmány automatikus zárt szállítórendszeren keresztül jut el az etetővonalakhoz. A zárt csőben spirálok, korongok vagy láncok gondoskodnak a takarmány folyamatos áramlásáról. Vannak olyan megoldások is, ahol a takarmányszállító tartály előbb más tartályokba üríti át a takarmány, és azok osztják ki azokat az etetők között. A rendszer nagy előnye, hogy a takarmány beszennyeződésének esélye minimálisra csökken, a veszteségekről nem is szólva.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.