2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Áder aláírta a földtörvényt

agrarszektor.hu
A földforgalmi törvényjavaslat záróvitáját és zárószavazását múlt pénteken tartották.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Áder János köztársasági elnök aláírta a múlt héten elfogadott földtörvényt. A földforgalmi törvényjavaslat záróvitáját és zárószavazását múlt pénteken tartották, a törvényt végül 253 igen szavazattal fogadta el az Országgyűlés.

Mint ismeretes, a földforgalmi törvényjavaslat záróvitáját és zárószavazását múlt pénteken tartotta a parlament. A kormány zárószavazás előtti módosító indítványt nyújtott be, amely jobbára technikai, nyelvtani és szövegpontosító változtatásokat tartalmazott. Ismert ugyanakkor, hogy a kabinet a közelmúltban már szinte teljesen átírta azt az eredeti törvényjavaslatot, amelyet tavaly terjesztett be az Országgyűléshez.

A földtörvényt végül 253 igen szavazattal fogadta el az Országgyűlés. Igennel szavazott a kormánypárti képviselők többsége, kivéve a nemmel voksoló Ángyán Józsefet és Bencsik Jánost, két korábbi államtitkárt. Nem szavazott Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök és az ugyancsak fideszes Wittner Mária. Két-két fideszes és KDNP-s képviselő - köztük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes - igazoltan volt távol a szavazástól. Szintén igennel Balogh József és Pősze Lajos, előbbi korábban a Fidesz-, utóbbi a Jobbik-frakció tagja volt. Nemmel voksolt hat MSZP-s és kilenc független politikus. A Jobbik-frakció tagjai pedig nem vettek részt a szavazásban.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31