Jobb feltételekkel igényelhetők az agrárhitelek

agrarszektor.hu
Jobb feltételekkel igényelhetők a Magyar Fejlesztési Hitelbanktól az agrárium szereplőinek nyújtott forgóeszközhitelek. A 15 milliárd keretösszegű program kétharmada az állattartóknak, egyharmada a növénytermesztőknek van fenntartva, a termelők 50 millióval részesülhetnek.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Két nagy hitelprogram feltételeit is enyhíti az MFB: az Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 15 milliárdjára már a nyúl és szarvasmarha tenyésztők is pályázhatnak, a futamidő háromról hat évre, a türelmi idő egy évről három évre nőtt. A termelőket érintő keretösszeg legfeljebb 50 millió lehet, az úgynevezett integrátorok által felvehető kölcsön felső határa 250 millió forintról 500 millióra nőtt. A 15 milliárdos keret kétharmadát az állattartók, egyharmadát a növénytermesztők részére tartják fenn. Újdonság az is, hogy a kölcsön a jövőben felhasználható lesz meglévő hitel kiváltására is.

A másik program, amelynek a feltételrendszere enyhül, az az Új Magyarország TéSz Forgóeszköz Hitelprogram. Ebben a maximális türelmi idő 2 évről 4 évre, a futamidő 5 évről legfeljebb 7 évre emelkedett. A konstrukcióban legkésőbb 2013. december 31-ig lehet hitelszerződést kötni. Az idén február 23-ától megkötött hitelszerződések módosításának feltétele, hogy a vállalkozás egyszeri, 2 százalékos kezességvállalási díjat fizessen a magyar államnak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?